Mar 2023
Genelden Yerele Kadın Girişimciliği Söyleşisi 9 Mart’ta Gerçekleşti

Integreutor Jean Monnet Modülü’nün etkinlikleri devam ediyor. Modül kapsamında 9 Mart Perşembe günü Genelden Yerele Kadın Girişimciliği başlıklı söyleşi gerçekleşti. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Yelkikalan’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, kadınların girişimcilik süreçlerinde yaşadığı zorluklardan söz edildi ve kadın girişimcilerin faydalanabileceği AB fonlarına odaklanıldı.

Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi örneği üzerindne yerelde kadın girişimciliği uygulamalarından bahseden Prof. Dr. Yelkikalan, kadınlarda eğitim seviyesi ile iş gücüne katılım arasındaki paralelliği vurguladı. Türkiye’de kadın girişimciliğini destekleyen sivil toplum kuruşuşlarına da değinen Prof. Yelkikalan, istatistikler ışığında yıl bazında kadın girişimci sayılarını paylaştı. Söyleşi, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.