May 2024
Projemizin İlk Workshop’u Gerçekleşti

IntegrEUtor Jean Monnet Modül Projesi kapsamında, Türkiye-AB ilişkilerini konu alan bir workshop düzenlendi.

20 Mayıs Pazartesi günü düzenlenen etkinlikte, Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Aras, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Altuğ Günar ve Arel Üniversitesi’nden Öğr. Üyesi Dr. Laçin Akyıl konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğin ilk konuşması Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger tarafından yapıldı. Prof. Ülger, Türkiye-AB ilişkilerinin tarihsel açıdan önemli noktalarına değindikten sonra güncel sorunlara ve ilişkilerin nasıl seyredeceğine odaklandı. Prof. Ülger’in ardından konuşan Prof. Dr. İlhan Aras ise Almanya ve Fransa’nın Türkiye’nin üyelik sürecinde oynadığı rolü mercek altına aldı. Ardından Dr. Laçin Akyıl, tematik bir alanı konu alarak, AB’de dijitalleşme başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Günün son konuşmasını ise Doç. Dr. Altuğ Günar gerçekleştirdi. Doç. Günal, Rusya-Ukrayna krizinin Türkiye’nin AB ile ilişkilerinde oynadığı role değindi.

Etkinlik, katılımcıların konuşmacılara sorularını yönelttiği soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Etkinliğe video kaydına bu link üzerinden ulaşılabilir.